Manchester by the Sea

VS, 2016  |  138min  |  Drama
Scenario: Kenneth Lonergan
Regie: Kenneth Lonergan
Cast: Kyle Chandler, Michelle Williams, Casey Affleck

Kijkwijzer:

  • Grof taalgebruik
  • Geweld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Deel deze film:

Klusjesman Lee (een fantastische rol van Casey Affleck - waarvoor bekroond met een Oscar voor Beste Mannelijke Hoofdrol en een Golden Globe voor Beste Acteur in een Drama) is een binnenvetter. Hij leeft een teruggetrokken leven tot hij plotseling de voogdij krijgt over zijn 16-jarige neefje. ‘Manchester by the Sea’ is een prachtig, emotioneel overweldigend en diep ontroerend familiedrama. 

★★★★★ Het Parool ★★★★ Gooi & Eemlander
★★★★ de Volkskrant 'zelden viel er zo veel te lachen in een loodzwaar drama'
★★★★ VPRO Cinema 'Affleck maakt diepe indruk'

Acteur Casey Affleck (‘Interstellar’, ‘Good Will Hunting’) zet met zijn rol als gesloten klusjesman de rol van zijn leven neer. Niet alleen werd hij al bekroond met de Golden Globe voor Beste Acteur, ook wordt hij gezien als DE kanshebber op de Oscar.

Lee Chandler slijt zijn dagen als klusjesman in een klein, vervallen appartementencomplex in Boston. Hij brengt zijn dagen door met sneeuwschuiven en allerlei klussen voor bewoners en doet zijn best daarin zo min mogelijk contact met ze te hebben. De avonden brengt hij in zijn eentje door in zijn kelderappartement of aan de bar met als enig gezelschap een biertje. Iedereen die maar enigszins bij hem in de buurt komt, loopt het gevaar met hem in gevecht te raken. Wanneer hij te horen krijgt dat zijn broer Joe is overleden, keert Lee met flinke tegenzin terug naar zijn geboortedorp, het Amerikaanse kustplaatsje Manchester. Een plek met warme, maar ook pijnlijke herinneringen. Liever zou Lee niets meer met zijn familie te maken hebben, maar tot zijn onaangename verrassing heeft hij de voogdij over zijn neefje Patrick toegewezen gekregen. Ondanks het plotselinge verlies van zijn vader – en in tegenstelling tot zijn eigen oom – zit Patrick vol energie en levensvreugde. Opgezadeld met zijn neefje, begint Lee terug te kijken op de fouten uit zijn verleden. Met name het weerzien met zijn ex-vrouw Randi (Michelle Williams) zorgt voor pijnlijke en tragische herinneringen.

‘Manchester by the Sea’ is de derde film van regisseur Kenneth Lonergan. Hij is voornamelijk bekend van zijn werk als schrijver aan de scripts van ‘Analyze This’ (1999) en Martin Scorseses ‘The Gangs of New York’ (2002). ‘Manchester’ leverde hem al veel prijzen en nominaties op en lijkt inmiddels een van de grote Oscarfavorieten. Acteur Casey Affleck (‘Interstellar’, ‘Good Will Hunting’) zet met zijn rol als gesloten klusjesman de rol van zijn leven neer.

 

Tickets?

Volledige agenda >

Klik op de gewenste tijd om tickets te bestellen.

maart
ZO MA DI WO DO VR ZA
 
 
 
1
2 16.00
3
4
5
6 20.40
7
8
9
10 15.30
11
12
13
14
15
16
17 16.35
18
19
20
21
22
23
24 16.00
25
26
27
28
29
30
31 20.50
Telefonisch reserveren?
bel: (035) 623 5466