Hoera! Het filmtheater gaat weer open! Vanaf 4 juni zijn er weer films te zien op ons witte doek. Hoe gaat een bezoek eruit zien?

Geloof het of niet, maar God bestaat echt! Hij (gespeeld door Benoît Poelvoorde) woont in Brussel samen met zijn vrouw en tienjarige dochter Ea. Via zijn computer regelt (en ontregelt) hij alles op aarde. Van de rijen voor de kassa in de supermarkt tot de telefoon die rinkelt als je net in bad zit. 'Le tout nouveau Testament' is de Belgische Oscarinzending voor de Oscars van 2016.

★★★★1/2 De Filmkrant ★★★★ Algemeen Dagblad ★★★★ de Volkskrant

Zaterdag 20 augustus te zien op onze jaarlijkse openlucht film in het Dudokpark. Toegang gratis. Vanaf 20.15 uur live muziek & start film: 21.30. Voor meer info: klik hier

Op een dag komt Ea in opstand tegen de hatelijke houding van haar vader. Ze hackt zijn computer en verspreidt de sterfdata van iedereen op aarde. Een actie die grote gevolgen heeft voor de mensheid, want iedereen weet opeens precies hoe lang hij of zij nog te leven heeft. God is woedend. Hij ziet geen enkele andere optie dan zich onder de bevolking te mengen om orde op zaken te stellen. Eenmaal op aarde ontdekt hij wat voor een lelijke wereld hij geschapen heeft.

Heerlijke, bijzondere, zwarte komedie van Jaco van Dormael (‘Mr. nobody’, ‘Le huitième jour’), die met ‘Le tout nouveau testament’ geen kritische film over religie wilde maken maar simpelweg een goede komedie. En daarin is hij geslaagd: een van de allerleukste films van het jaar!

Modal Title

Any content could go in here.

×