In deze zowel muzikaal als visueel verbluffende film reconstrueert regisseur Peter Krüger het verhaal van een ongewone obsessie. De Fransman Raymond Borremans ruilde begin vorige eeuw Europa in voor Afrika om de allereerste encyclopedie van dit continent samen te stellen, maar overleed bij de letter N. Vandaag dwaalt zijn rusteloze geest door West-Afrika op zoek naar een nieuwe bestemming. Hij wil zijn werk alsnog afmaken, maar wordt geconfronteerd met burgeroorlogen en geweld.

 

De kijker krijgt geleidelijk zicht op de waanzin van het westerse, rationele denken. Zwevend tussen droom en werkelijkheid, wordt de westerse rede geconfronteerd met Afrikaanse spiritualiteit.

'N – The madness of reason' is wellicht een van de meest prestigieuze recente documentaire projecten. Het heeft in totaal acht jaar geduurd om dit magnum opus te realiseren. Gefilmd werd in West-Afrika (Mali, Senegal en Ivoorkust). De Nigeriaanse schrijver en Booker Prize-winnaar Ben Okri schreef de teksten voor de documentaire waar ook muziek een belangrijke rol in speelt. Walter Hus componeerde deze muziek en werkte voor de zang samen met Fatoumata Diawara, een bekende Afrikaanse zangeres die momenteel furore maakt op internationale podia.

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×