De beroemde Franse filmmaker en fotograaf Yann Arthus-Bertrand, bekend van documentaires als ‘Planet Ocean’ en ‘Home’, vroeg zich af wat ons nou eigenlijk menselijk maakt. "Ik ben een mens zoals 7 miljard anderen. Al 40 jaar fotografeer ik onze planeet en de menselijke diversiteit, maar ik heb het gevoel dat de mensheid er niet op vooruit gaat. Waarom slagen we er nog steeds niet in om samen te leven?” Om het antwoord hier op te vinden besteedde hij drie jaar aan het verzamelen van (real-life) emotionele verhalen van meer dan 2000 vrouwen en mannen in meer dan 70 landen. Die emoties, die glimlach en tranen, die strijd en die lach, zijn de dingen die ons allemaal verenigen.

Te zien op dinsdag 22 maart.

Ivo Niehe besprak in de TV Show van zondag 22 november uitgebreid deze bijzondere documentaire 'Human' van de Franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand en noemde het 'onwaarschijnlijke beelden. Misschien wel de allermooiste opnames ooit gemaakt van onze aarde'. Kijk het item hier terug.

Het unieke document ‘Human’ – met prachtige luchtopnames van de aarde – brengt ons oog in oog met onze medemens en laat ons nadenken over onze eigen levens. Van de kleinste alledaagse verhalen tot ongelooflijke levensgeschiedenissen: deze intens ontroerende en ongewoon oprechte ontmoetingen benadrukken wie en wat we zijn, onze donkerste kant, maar ook wat mooi en universeel over ons is.

Op 12 september beleefde ‘Human’ haar wereldpremière op het Filmfestival van Venetië en het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York. 

Modal Title

Any content could go in here.

×