Hoera! Het filmtheater gaat weer open! Vanaf 4 juni zijn er weer films te zien op ons witte doek. Hoe gaat een bezoek eruit zien?

Genomineerd voor maar liefst 6 Oscars, waaronder Beste Film, Beste Regie en Beste Script. In het indrukwekkende filmdrama ‘Spotlight’ stuit de journalistieke onderzoeksafdeling van The Boston Globe op een zedenzaak binnen de katholieke gemeenschap die uiteindelijk een van de grootste schandalen uit de Amerikaanse geschiedenis werd. Genomineerd voor drie Golden Globes, waaronder Beste Film, Beste Regie en Beste Script.  

Genomineerd voor maar liefst 6* Oscars, waaronder Beste Film, Beste Regie en Beste Script.

★★★★★ 'ijzersterk drama' RTL Nieuws ★★★★★ Algemeen Dagblad 'Een van de beste films van het jaar' New York Post 

In de Wereld Draait door van vrijdag 22 januari werd er al een item gewijd aan 'Spotlight': kijk het hier terug.

Als Marty Baron (Liev Schreiber) uit Miami arriveert om The Boston Globe te gaan leiden, spoort hij de onderzoeksafdeling  van de krant (Spotlight) onmiddellijk aan om een column waarin een lokale priester van jarenlang misbruik wordt beschuldigd, op te volgen. Volledig bewust van de grote en verregaande invloed van de katholieke kerk in Boston gaan Spotlight redacteur Walter Robinson (Michael Keaton), reporters Sacha Pfeiffer (Rachel McAdams), Michael Rezendes (Mark Ruffalo) en onderzoeker Matt Carroll (Brian d’Arcy James) op onderzoek uit. Al snel blijkt de zaak groter en ingewikkelder dan gedacht. Tijdens de zoektocht naar de waarheid, die het uiterste van hun uithoudingsvermogen vraagt, raken ze verwikkeld in een politiek spel waarin ze ontdekken dat niet alle betrokken partijen hetzelfde belang hebben.

‘Spotlight’ vertelt het waargebeurde verhaal over het verslag van The Boston Globe over diverse seksschandalen binnen de katholieke gemeenschap in Massachusetts in 2001. Ondanks groot verzet van kerkbestuurders publiceerde The Boston Globe in januari 2002 haar onderzoek. In 2003 ontving de krant de Pulitzerprijs voor deze journalistieke daad, die uiteindelijk leidde naar vergelijkbare onthullingen in meer dan 200 steden over de hele wereld.

‘Spotlight’, vol spanning en met fantastisch acteerwerk, is genomineerd voor zes Oscars waaronder Beste Film, Beste Regie en Beste Script. 

VPRO Cinema ★★★★'Nuchtere benadering'
de Volkskrant ★★★★'Actuele vragen'
De Telegraaf ★★★★'Pleidooi voor diepgravende journalistiek'
Empire ★★★★'Volwassen film'

*Genomineerd voor de volgende 6 Oscars:

Best Picture

Actor - Best Supporting Role – Marc Ruffalo

Actress - Best Supporting Role – Rachel McAdams

Film Editing

Original Screenplay

Directing – Tom McCarthy  

 

Nog maar twee keer te zien: zondag 10 en zondag 24 april.

Modal Title

Any content could go in here.

×