Hoera! Het filmtheater gaat weer open! Vanaf 4 juni zijn er weer films te zien op ons witte doek. Hoe gaat een bezoek eruit zien?

‘Into Great Silence’ is de eerste film ooit over het leven in La Grande Chartreuse, de vestiging van de legendarische Kartuizer Orde in de Franse Alpen. De monniken leven aan de hand van eeuwenoude regels en rituelen.   

Te zien op dinsdag 8 maart.

De Kartuizer Orde is de meest gesloten orde van de rooms-katholieke kerk en is bijna helemaal verborgen voor debuitenwereld. Dat Philip Gröning toestemming heeft gekregen dit klooster als buitenstaander en vooral als filmer te betreden is een unicum te noemen.

Vóór ‘Into Great Silence’ is er in La Grande Chartreuse nog nooit gefilmd en de laatste foto's die er genomen zijn stammen uit de jaren 60... Geen dialogen, geen interviews en geen commentaren: ‘Into Great Silence’ wordt het klooster in plaats van er een weer te geven. Een document over bewustzijn, absolute aanwezigheid, over mannen die hun leven gewijd hebben aan God in de allerpuurste vorm.

 

- "Grönings documentaire is een monument voor de onthaasting, voor een levensstijl die bijna verdwenen is. Puurdere cinema is zelden te zien" - De Volkskrant ****
- "Fraaie weerspiegeling van het leven in een klooster, van het leven in stilte" - Trouw
- "Als stilte de muziek is van de ziel dan is de Duitse regisseur Philip Gröning er in geslaagd die te laten 'horen' in zijn documentaire over het monnikenleven in La Grande Chartreuse (...)" - De Morgen *** 

Modal Title

Any content could go in here.

×