In de utopische toekomstvisie van de Litouwse regisseur Algimantas Puipa trekt de economische voorspoed immigranten naar Litouwen en uit de vele uithoeken van de wereld keren rijke Litouwers terug naar “huis”, om hun oude dag in het moederland te kunnen doorbrengen.

Zondag 5 juni: speciale voorstelling in het kader van het Europees Filmfestival (2 t/m 5 juni) in samenwerking met het Litouws Cultureel Centrum.

Pas geleden heeft de Zweedse immigrante Linda (een rol van actrice Viktorija Kuodyte) haar man begraven en krijgt werk in een bijzonder bejaardentehuis- De Hof van Eden.  Hier, in een aan een meer gelegen historisch landhuis, wonen welgestelde ouden van dagen. Linda maakt kennis met de merkwaardige regels van het instituut. Ook leert ze de andere medewerkers van het huis kennen. Geleidelijk went zij aan de bewoners en begint zich aan hen te binden.

In 'The garden of Eden' zien we hoe de senioren ieder op hun eigen manier omgaan met hun ouderdomskwalen, maar ook met de vreugde van het ouder worden.

Let op: deze film is Litouws gesproken en Engels ondertiteld

Modal Title

Any content could go in here.

×