Schuld en boetedoening staan centraal in de nieuwste film van de Belgische regisseurbroers Dardenne. Een jonge huisarts doet haar deur niet meer open wanneer er na sluitingstijd bij de praktijk wordt aangebeld. Wanneer de volgende dag blijkt dat er een jong meisje dood is gevonden aan de Maas, ontstaat er een boeiend en intelligent verhaal over de lijdensweg en speurtocht van de huisarts.  

Film & Religie: La Fille Inconnue
Op dinsdag 4 april zie je om 14.00 uur en 20.15 uur 'La Fille Inconnue' als onderdeel van het programma Film & Religie. De film wordt ingeleid door Assisterend pastoor Helen Gaasbeek (Oud-katholieke St. Vituskerk).

Voor de zesde keer brengt Filmtheater Hilversum in samenwerking met de Regenboogkerk en de Oud-Katholieke parochie Sint Vitus tijdens de veertigdagentijd een cyclus met films die passen bij de vastentijd voor Pasen en het lijdensverhaal van Christus of anderszins gaan over lijden en opoffering. Iedere film wordt ingeleid en kort nabesproken.

Jenny is een jonge, sociaal betrokken huisarts in Seraing, een stad vlak bij Luik. Op een avond nadat de praktijk gesloten is, wordt er aangebeld. Jenny besluit niet meer open te doen. De volgende dag hoort ze van de politie over de vondst van het lichaam van een jong Afrikaans meisje. Het is het meisje dat voor haar deur stond. Wat is er precies met haar gebeurd? Wat was haar naam en waar kwam ze vandaan? Het zijn vragen die Jenny door het hoofd blijven spoken en daarom neemt ze de beslissing zelf op onderzoek uit te gaan.

‘La Fille Inconnue’ van de broertjes Dardenne (‘Rosetta’, ‘Le Gamin au Vélo’) werd genomineerd voor een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. Actrice Adèle Haenel maakt grote indruk als de jonge dokter Jenny. Naast Haenel zien we vaste Dardenne-acteur Jérémie Renier (‘L’Enfant’) terug.

★★★★ 'filmische topografie' NRC
★★★★ 'Onopgesmukt realisme van Dardennes is onovertroffen' de Volkskrant
★★★★ 'Een van de beste films van de maand, zo niet van het hele jaar' De Filmkrant
★★★★ 'Verbluffend gespeeld' Trouw
★★★★ 'Inteliigent, persoonlijk drama' VPRO Cinema

Modal Title

Any content could go in here.

×