Ontroerend, hoopvol en hartverscheurend. Met in de hoofdrol een fenomenale Dev Patel (‘Slumdog Millionaire’, ‘The Best Exotic Marigold Hotel’). En de geweldige Rooney Mara (‘Carol’) als zijn geliefde. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal vertelt ‘Lion’ de geschiedenis van de Indiase jongen Saroo Brierley die met de hulp van Google Earth de plek waar hij opgroeide, probeert terug te vinden. Met vier Golden Globenominaties – waaronder Beste Film & Beste Acteur (Dev Patel) – is ‘Lion’ ook een grote kanshebber voor een felbegeerde Oscar.

★★★★  "Lion is een oprechte tranentrekker. Prachtig en gevoelig gespeeld door zowel Dev Patel als adoptiemoeder Nicole Kidman. Kleine Sunny Pawar steelt als jonge Saroo ieders hart."  Algemeen Dagblad
★★★★ 'intiem en vakkundig geschoten verhaal, dat een genuanceerd beeld schetst van het leven van een adoptiekind vanuit alle verschillende perspectieven, en tegelijkertijd een positieve boodschap meedraagt over technologie als een verrijking van ons leven' Filmtotaal

Genomineerd voor maar liefst 6 Oscars waaronder Beste Film.

Als vijfjarig jongetje doet Saroo niets liever dan buiten spelen in het dorpje waar hij met zijn moeder en oudere broer woont. Als hij, wachtend op zijn broer, per ongeluk terecht komt op een trein die hem duizenden kilometers door India voert, is hij plots ver weg van zijn thuis en familie.

De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is, of waar hij vandaan komt. Nadat hij wekenlang in zijn eentje overleefd heeft in de ruige straten van Calcutta, wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden gaat Saroo op zijn dertigste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

‘Lion’ is de verfilming van de bestseller ‘Mijn lange weg naar huis’ en het team achter ‘The King’s Speech’ tekende voor de productie van deze warme en emotionele film over familie en verlies.

Modal Title

Any content could go in here.

×