Berlijn juni 1940. Het echtpaar Otto en Anna (Brendan Gleeson en Emma Thompson) verzet zich in Berlijn op geheel eigen wijze tegen het naziregime. Een overtuigende ode aan menselijke moed en waardigheid in een omgeving van surveillance en intimidatie. Naar de gelijknamige bestseller van Hans Fallada. 

Berlijn 1940. De stad is verlamd door angst. Arbeiderskoppel Otto en Anna Quangel leven in een vervallen appartmentenblok en proberen, net als hun omgeving, niet op te vallen terwijl de Nazi's heersen. Maar wanneer hun enige kind aan het front sterft, leidt hun verlies hen naar een uitzonderlijke vorm van verzet. Ze beginnen met het door de hele stad achterlaten van anonieme ansichtkaarten waarop ze Hitler en zijn regime aanvallen. Een daad waar de doodstraf op staat. Al snel wordt hun stille strijd opgemerkt door de Gestapo-inpecteur Escherich, waarmee een moorddadig kat- en muisspel begint dat het nut van Otto en Anna’s daden en hun hernieuwde liefde voor elkaar alleen maar versterkt. Een kleurloos leven verandert door hun vredige maar intensieve verzet weer in een warmhartig huwelijk. 

Auteur Hans Fallada (1893–1947) schreef zijn aangrijpende bestseller ‘Alone In Berlin’ in de laatste dagen van zijn eigen leven. De roman is inmiddels al meerdere malen verfilmd en wordt beschouwd als een van de meest authentieke beschrijvingen van het echte alledaagse leven in Berlijn onder het naziregime. Met een talentvolle, internationale cast met o.a. Daniel Brühl (‘Good Bye Lenin’), Emma Thompson (‘Sense and Sensibility), Brendan Gleeson (‘Braveheart’) en Mikael Persbrandt (‘Beck’).

 

Modal Title

Any content could go in here.

×