Een film als een dromerige tijdreis, uitmuntend geacteerd en emotioneel geladen. Dat is ‘20th Century Women’. Een ontroerend en hartverwarmend portret van de vijftienjarige Jamie en zijn excentrieke moeder, te verstaan als een liefdesbrief aan de mensen die ons opvoeden en de jaren die ons vormen. 

★★★★½ De Filmkrant ★★★★ NRC ★★★★ TROUW ★★★★ Het Parool 'een rijkdom op aan gevoelige, rake observaties. Dat Annette Bening niet werd genomineerd voor een Oscar, leidde terecht tot ophef.' ★★★★ de Volkskrant 

Geen tijd om ons te bezoeken? Must-see '20th Century Women' is ook gewoon thuis te bekijken via onze online filmzaal PICL:

Santa Barbara 1979. De vijftienjarige Jamie (jong talent Lucas Jade Zumann) groeit op bij zijn gescheiden moeder Dorothea (Annette Bening) in een groot pand waar ook verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en van een heel andere generatie, maar ze doet haar best om haar zoon te begrijpen. Hulp – ook bij de opvoeding – krijgt ze van Abbie (Greta Gerwig) en Julie (Elle Fanning), twee jonge vrouwen die de gevoelige en slimme Jamie mede vormen. Regisseur Mike Mills putte uit eigen ervaring voor dit humoristische en invoelende coming-ofage- verhaal, dat evenzeer over de drie vrouwen gaat als over puber Jamie. Zoals ‘Beginners’ (uit 2010 met een fantastische rol voor Christopher Plummer) een film was over zijn vader is ‘20th Century Women’ een ode aan zijn moeder (met een schitterende rol van Annette Bening). De geweldige soundtrack is nog maar één voorbeeld van Mills’ grote liefde voor geschiedenis en research.

Modal Title

Any content could go in here.

×