Het Hilversumse productie bedrijf, DKLV, heeft een verre bestemming gekozen voor haar debuutfilm, ´The Greenstone´. In ‘The Greenstone’ reist Jade Marais vanuit Zuid Afrika naar Nieuw Zeeland om haar biologische vader te traceren. Vlak voordat haar moeder overlijdt, krijgt ze een ketting met daaraan een jade steen (greenstone) in de vorm van een koru, Maori voor ‘gekrulde vaarn’. Wanneer ze dezelfde ketting kan vinden, vindt ze ook haar biologische vader. Ze heeft een paar brandende vragen voor hem….

Het verhaal is gefilmd in het prachtige decor van de Nieuw Zeelandse winterlandschappen. In de hoofdrol speelt Celé du Plessis, het nieuwste acteer talent uit Zuid Afrika. Celé heeft inmiddels met Sean Penn gewerkt en is bezig met een aantal filmprojecten. Ze komt voor opnames in IJsland naar Europa en zal bij de voor-premiere op 10 september van de film in Hilversum aanwezig zijn!

De film is geschreven en geregisseerd door de Hilversummer, Christoph van der Bij, met assistentie van Nicole te Boekhorst en Tim Bonekamp. De overige cast komt uit Zuid Afrika, Australië en Nieuw Zeeland. Het DKLV team en Celé du Plessis zullen na de film vragen van het publiek beantwoorden.

Modal Title

Any content could go in here.

×