Regisseur Eddy Terstall (‘Simon’, ‘Deal’) en zijn creatieve partner Erik Wünsch maakten na ‘Meet Me in Venice’ opnieuw een film over een familieman met gebreken. De midlifecrisis waarin hij verkeert leidt echter al snel tot een zenuwslopend spektakel. 

'Alberta is een comedy of manners, het is een film die we nodig hebben, juist nu het land steeds meer in verwarring raakt over wie en wat Nederlanders zijn of zouden moeten zijn.' - De Groene Amsterdammer (klik hier voor de volledige recensie)

Reclameman Freek (Daniël Boissevain - ‘All Stars’) heeft een geweldige vrouw (Eva Duijvestein) en zoon en succes in zijn werk, maar hij is niet tevreden. Een ontsnapping met zijn jonge minnares Alberta naar de gelijknamige provincie in Canada, moet uitkomst bieden. Bij het huisje in de bossen, wat hun medicijn tegen verveling hoort te betekenen, blijkt echter ook weinig te beleven. Al is het voornamelijk Alberta die daar last van heeft. De daarop volgende tragikomische en steeds groteskere verwikkelingen had Freek in zijn stoutste dromen niet kunnen voorzien. Zijn midlifecrisis wordt een zenuwslopend spektakel vol humor en relativering.

Het idee voor de film ‘Alberta’ kwam naar aanleiding van een vraag van KLM. Zij vonden de manier waarop Barcelona in films in beeld werd gebracht interessant en vroegen zich af of zoiets ook mogelijk was met als achtergrond de Canadese provincie Alberta. De KLM vliegt op Alberta en zit de ene helft van het jaar aardig vol, de andere helft niet. Je kunt dan een commercial maken, maar een speelfilm beklijft beter en gaat langer mee. Als mensen zien hoe mooi Alberta is, zou het ze op het idee kunnen brengen om daar heen te gaan. In ruil voor het mooi in beeld brengen van de provincie zorgde KLM voor een deel van de financiering.

HET PAROOL
★★★ “Alberta is een vrolijk humoristisch portret van een man die zich in een hopeloos liefdesavontuur stort.”

VOLKSKRANT
★★★ “De personages zijn dan ook belangrijker dan de landschappen, en de regisseurs maken veel tijd vrij voor aangenaam meanderende gesprekken.”

NRC
★★★ “Freek (Daniël Boissevain) is zo tragisch-lamlendig neergezet dat het vanzelf weer grappig wordt.”

TV KRANT 
★★★ “Fijne feelgoodfilm” 

Modal Title

Any content could go in here.

×