Rolf Winters (consultant en coach) en Renata Heinen (self-made artiest en kunstenaar) voelden de behoefte om beter in contact te staan met zichzelf en de natuur. Om los te komen van de bestaande systemen deden ze met hun gezin een stapje terug uit de Westerse maatschappij.  

Rolf en Renata leefden met hun drie kinderen vier jaar lang samen met een Indianenstam in de bossen van Upper Michigan in Noord-Amerika. Al zoekende naar een nieuw perspectief en zingeving ontstond ook het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het bleef echter niet bij de Indianenstam. Het gezin trok vervolgens een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen ‘Wisdom Keepers’ en leefde bij verschillende volksstammen – vaak nog nooit gefilmd of geïnterviewd- op zes continenten.

De film voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone; van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. De ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten daadwerkelijk niemand onberoerd. Het is een wake-up call en tegelijkertijd een baken van hoop voor de wereld van morgen.

'De documentaire bekritiseert de consumptiemaatschappij, pleit voor natuurlijke geneeswijzen en is een ode aan de natuur', aldus de Volkskrant over het succes van de film.

Modal Title

Any content could go in here.

×