Het waargebeurde, romantische en ook hartverscheurende drama ‘Loving’ vertelt het verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw uit de staat Virginia die verliefd werden en in 1958 trouwden, maar moesten vechten voor hun huwelijk. 

★★★★ 'vooral een film over liefde' 'Loving is een prachtig pleidooi voor empathie, zonder dwingende leuzen. Ruth Negga is terecht genomineerd voor een Oscar, maar ook Joel Edgerton is fenomenaal.' de Volkskrant  ★★★★ VPRO Cinema ★★★★ Het Parool 

Richard Loving (Joel Edgerton) is een blanke bouwvakker en Mildred Jeter (Ruth Negga) een gekleurde huisvrouw.Na hun huwelijk in Washington D.C. blijft Mildred thuis om voor de kinderen te zorgen. Maar in hun thuisstaat Virginia geldt een wet die interraciale huwelijken verbiedt en de Lovings worden wegens het schenden van die wet veroordeeld tot gevangenisstraf. Het is het begin van een jarenlange strijd om niet alleen hun huwelijk, maar ook dat van anderen in de gehele V.S., wettig te laten verklaren. De rechtszaak, Loving versus Virginia, werd tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten en uiteindelijk werden de Lovings in het gelijk gesteld. Het liefdesverhaal gold over de hele wereld als een bron van inspiratie voor songs en films.

Dit waargebeurde drama van regisseur Jeff Nichols (‘Midnight Special’, ‘Mud’) werd genomineerd voor twee Golden Globes voor hoofdrolspelers Edgerton en Negga. Hun realistische en ‘echte’ vertolking van het echtpaar is prijzenswaardig. Actrice Ruth Negga is genomineerd voor de Oscar Beste Actrice.

**** 'Ruth Negga and Joel Edgerton star as an interracial couple in 1950s Virginia in Jeff Nichols’s wonderful true-life drama' The Guardian

Modal Title

Any content could go in here.

×