Na ‘The Wolf of Wall Street’ is grootmeester Martin Scorsese terug! De zoektocht naar hun vermiste mentor in het Japan van de zeventiende eeuw brengt de levens van twee jonge Jezuïetenpriesters in gevaar. De aangrijpende, soms zenuwslopende spirituele reis die ze maken blijkt een ware beproeving voor hun uithoudingsvermogen en overtuigingen. 

Nieuwste film van Scorsese! ★★★ AD ★★★ de Volkskrant ★★★ 'de reis die pater Rodrigues in deze film doormaakt is boeiend, vooral ook door het fenomenale spel van Andrew Garfield' Filmvandaag
***** 'Silence is a monumental work, and a punishing one. It puts you through hell with no promise of enlightenment' rogerebert.com

De langverwachte film over religie vertelt het verhaal van twee jonge Portugese missionarissen die in de 17e eeuw naar Japan reizen om daar op zoek te gaan naar hun vermiste mentor, Christavao Ferreira. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman ‘Stilte’ van Shûsaku Endô uit 1966 die historische feiten bevat, en onderzoekt het spirituele en religieuze vraagstuk van Gods zwijgen tegenover het menselijk leed.

In het New York van 1988, tijdens een speciale screening van zijn film ‘The Last Temptation Of Christ’ voor de religieuze leiders van de stad, maakte Scorsese kennis met aartsbisschop Paul Moore. Daarbij overhandigde Moore de regisseur een exemplaar van Shûsaku Endô’s historische roman ‘Stilte’. De eerste keer dat Scorsese - zelf opgegroeid in een streng katholieke familie - het boek las, maakte het een enorme indruk op hem. Het leek hem letterlijk toe te spreken. De thema’s geloof en twijfel, zwakte en de menselijke conditie die worden besproken bleven hem intrigeren. Een filmische interpretatie moest er wel komen. De hoofdrollen werden verdeeld onder de jonge talenten Andrew Garfield (‘The Amazing Spider Man’, ‘Hacksaw Ridge’) en Adam Driver (‘Star Wars: The Force Awakens’, ‘Girls’) en oudgediende Liam Neeson (‘Schindler’s List’, ‘Taken’).

Film & Religie: Silence
Op dinsdag 7 maart is 'Silence'  te zien als onderdeel van het programma FIlm & Religie. Om 14.00 uur en 20.00 uur wordt de film ingeleid door Pastoor Wietse van der Velde (Oud-katholieke St. Vituskerk).

Voor de zesde keer brengt Filmtheater Hilversum in samenwerking met de Regenboogkerk en de Oud-Katholieke parochie Sint Vitus tijdens de veertigdagentijd een cyclus met films die passen bij de vastentijd voor Pasen en het lijdensverhaal van Christus of anderszins gaan over lijden en opoffering. Iedere film wordt ingeleid en kort nabesproken.

 

Modal Title

Any content could go in here.

×