Een tijdloos verhaal over menselijke relaties en zelfontdekking. ‘Moonlight’ vertelt het verhaal van een jonge, gekleurde man van kindertijd naar volwassenheid en zijn worsteling om zijn plaats in de wereld te vinden. Adembenemend mooi, ontroerend en origineel. Winnaar van de Golden Globe voor Beste Dramafilm en de Oscar Beste Film. 

★★★★★ ‘een wondermooi universeel verhaal over identiteit, aanpassing en bevrijding, en over liefde’ De Filmkrant
★★★★★ 'Breekbaar, modern en uitmuntend gespeeld meesterwerk' de Volkskrant
★★★★★ 'een hard maar teder meesterwerk' AD
★★★★★ 'aangrijpend en prachtig gefilmd portret. Een wereld die we zelden tot nooit in de bioscoop zien' VPRO Cinema
★★★★★ NRC

Miami. De negenjarige Chiron is stil en verlegen. Op school wordt hij gepest en thuis heeft hij het ook zwaar. Zijn moeder is verslaafd aan verdovende middelen. Als hij weer eens wordt belaagd door een bende pestkoppen, ziet Juan (Mahersala Ali, ‘House of Cards’), een drugsdealer, het gebeuren. Samen met zijn vriendin neemt hij Chiron, die nergens een plek heeft waar hij zich veilig voelt, onder zijn hoede. Ondanks het feit dat hij klein en zwijgzaam is, is Chiron een vechter en overlever. En als hij opgroeit, wordt het duidelijk dat zijn echte strijd niet in de achterbuurten van Miami ligt, maar juist intern en bij zijn complexe gevoelens voor een goede vriend.

Het unieke ‘Moonlight’, een kleine, onafhankelijke productie gemaakt met minimale middelen, kwam op de filmfestivals van Venetië en Toronto opeens verrassend bovendrijven als grote publieksfavoriet. De film bestaat uit drie delen, waarin steeds een andere levensfase van Chiron centraal staat. ‘Moonlight’ is een intens persoonlijke en poëtische meditatie over identiteit, familie, vriendschap en liefde. Een baanbrekend meesterwerk waaruit diep medeleven en universele waarheden galmen. De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en is samen met producenten Adele Romanski en Brad Pitt omgevormd tot een speelfilm. De hoofdrollen worden vertolkt door Mahershala Ali (‘House of Cards’), Trevante Rhodes (‘Westworld’), André Holland (‘Selma’) en Naomie Harris (‘Spectre’, ‘Skyfall’). ‘Moonlight’ is lovend onthaald door de internationale pers en The New York Times riep de film al uit tot ‘een van de beste films van het jaar’.

Modal Title

Any content could go in here.

×