De nieuwe film van regisseur Andrea Arnold (‘Fish Tank', 'Wuthering Heights’) is een road movie waarin de huidige generatie jongeren op zoek gaat naar vrijheid en liefde.

★★★★ de Volkskrant ★★★★ Het Parool ★★★★ Trouw ★★★★ 'On the Road meets Death of a Salesman meets Bande à part meets Lord of the Flies en Larry Clarks Kids. Lyrisch én realistisch, escapisme én reality check' De Filmkrant

Geen tijd om ons te bezoeken? Must-see 'American Honey' is ook gewoon thuis te bekijken via onze online filmzaal PICL:

De 18-jarige Star (Sasha Lane) sluit zich aan bij een avontuurlijke groep jongeren die huis aan huis tijdschriften verkoopt. De groep wordt geleid door Krystal (Riley Keough, de kleindochter van Elvis Presley) en doorkruist al rebellerend en feestend de Amerikaanse Midwest in een busje. De brutale outsiders sleuren het meisje mee in een avontuur dat uit grote party’s, prille liefde en het breken van vele wetten bestaat. Onderweg valt Star voor de charmes van haar opstandige collega Jake (Shia LaBeouf).

Voor het script van ‘American Honey’ werd Arnold (ze schreef ook het verhaal) geïnspireerd door een New York Times artikel uit 2007 over de zogenaamde ‘mag crew kids’: de magazine verkopende kinderen die al rebellerend van deur naar deur tuimelden. Qua thematiek valt de film precies binnen die van al haar films: sociale ongelijkheid en gevaarlijke verlokkingen vieren hoogtij in een wereld vol provocerende types. Het grootste verschil is dat Arnold voor het eerst buiten het Verenigd Koninkrijk filmde.

The Guardian wist de film treffend te omschrijven door te opperen dat hij voor de één een tijdloze coming-of-age is, voor de ander een hedendaagse ‘Easy Rider’ of misschien toch een film in de traditie van Larry Clark en Gus van Sant waarin feesten en opgroeien vaak hand in hand gaan. ‘American Honey’ heeft reeds vele prijzen gewonnen, waaronder de Jury Prijs in Cannes en die voor Beste Britse Onafhankelijke Film, Beste Regie en Beste Actrice (Sasha Lane) bij de British Independent Film Awards.

VPRO Cinema (★★★★) 'Rauw-realistische roadmovie'
Het Parool (★★★★) 'Boeit van begin tot eind' 
Filmkrant (★★★★) 'Een lyrisch aura' 
The Guardian (★★★★) 'Hedendaagse Easy Rider'
de Volkskrant (★★★★) 'Onvergetelijke trip'

Het Parool ★★★★

‘Een betoverend, energiek en doorleefd portret’
‘Geweldige soundtrack’
‘Een bedwelmende combinatie van een coming of age-drama en een roadmovie’

NRC Handelsblad ★★★★
‘Meanderende roadmovie’
‘Zelden slaagt een film over zo’n troosteloze wereld erin om je toch dansend de zaal te laten verlaten’

Trouw ★★★★
‘Een sociaal geëngageerd, poëtisch, hard én liefdevol portret’
‘Formidabele debutante Lane’

Modal Title

Any content could go in here.

×