Meervoudig award-winnaar Hirokazu Kore-Eda (‘Nobody Knows’, ‘Our Little Sister’ en ‘Like Father, Like Son’) keert met ‘After the Storm’ terug met een gevoelig en krachtig verhaal over familiebanden. 

★★★★ 'Fijn familiedrama' VPRO Cinema ★★★★ 'Kalme, fatalistische meditatie' NRC  ★★★★'Pijnlijke mooie ode' The Telegraph  ★★★★ 'Zeer aanstekelijk' de Volkskrant

★★★★1/2  'Hirokazu Kore-eda herenigt zijn fenomenale acteurs Hiroshi Abe en Kirin Kiki als moeder en zoon in zijn nieuwste film over ontwrichte gezinnen. After the Storm is een familiedrama over de groeipijnen van volwassen worden en de uitdagingen om de persoon te worden die je eigenlijk voor ogen had' De Filmkrant

“Ben je geworden wie je wilde zijn?”, vraagt zijn zoontje aan Ryota (Abe Hiroshi). Ryota was ooit een succesvol romanschrijver, maar werkt nu als privédetective om de maandelijkse alimentatie bij elkaar te sprokkelen. Hij kampt met het verlies van zijn vader en raakt steeds meer vervreemd van zijn beeldschone ex-vrouw, zoontje en moeder. Een stormachtige zomernacht biedt Ryota echter de kans om niet alleen de regie over zijn eigen leven te nemen, maar ook de band met zijn zoontje te versterken.

‘After the Storm’ is een verhaal over het achterlaten van het verleden en het bouwen van een betere toekomst. Kore-Eda verpakt dit in een verhaal dat je raakt. Over een man van middelbare leeftijd die toch nog probeert een beter persoon te worden. Want iedereen die ouder wordt, betreurt wel eens hoe het allemaal is gegaan en probeert erachter te komen hoe het kan dat het leven niet is gelopen zoals hij of zij had gehoopt. In de traditie van ‘Still Walking’, ‘I Wish’ en ‘Like Father, Like Son’ is dit een stevig en realistisch drama dat bovenal ontroert. Kore-Eda mocht voor dit drama de Online Film Critics Society Award voor Best Non-U.S. release in ontvangst nemen.

Modal Title

Any content could go in here.

×