Kende ik je? Kende ik je helemaal? Dit is wat filmmaakster Ingrid Kamerling zich afvraagt na de plotselinge dood van haar vijf jaar jongere zusje Vivian. Ben je als mens wel altijd jezelf? En wanneer ben je authentiek? Vivian was een jonge, mooie en veelbelovende vrouw die volop bezig was de wereld te ontdekken. Ze was zoals zoveel leeftijdgenoten op zoek naar wie ze was en naar wat zij kon bijdragen aan de wereld.

Speciale vertoning - zondag 12 februari 16.15 uur. Na afloop van de documentaire is er een nagesprek en Q&A over leven en niet meer willen leven met regisseur Ingrid Kamerling en gespreksleider Luc Schoot.

In Het Hoofd Van Mijn Zusje in het NRC

In haar poëtische en tegelijkertijd rauwe documentaire ‘In Het Hoofd Van Mijn Zusje’ kruipt regisseur Ingrid Kamerling in het hoofd van haar zus, die op 24-jarige leeftijd onverwacht een einde aan haar leven maakte. De beelden bewegen langs werkelijkheid en fantasie, onderbewustzijn, dromen en gedachten. Een ‘coming of age’-verhaal over de zoektocht naar identiteit.

De zusjes leveren elk hun eigen strijd, maar is hun strijd wel zo verschillend? Geleidelijk vervagen de grenzen tussen de zussen, tot het punt dat we ze niet meer van elkaar kunnen onderscheiden. De verbinding tussen beiden is wat uiteindelijk overblijft. ‘In Het Hoofd Van Mijn Zusje’ is een intiem portret van een hechte zussenband en een ode aan kwetsbaarheid.

‘In Het Hoofd van Mijn Zusje’ ging in première op het Nederlands Film Festival 2016 en maakte veel los in de Nederlandse en Italiaanse media. De film werd genomineerd voor een Gouden Kalf en won zowel de jury- als de publieksprijs op het Perugia Social Film Festival in Italië en de 'Best Documentary Award' op het International Film Festival Delhi.

Na afloop van de documentaire is er een nagesprek en Q&A over leven en niet meer willen leven met regisseur Ingrid Kamerling en gespreksleider Luc Schoot. Luc heeft 15 jaar ervaring in de GGZ en heeft zelf ook op de rand gestaan. Nu probeert hij met volledige openheid over alles wat er is gebeurd meer ruimte te creëren voor deze ervaringen.

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×