Een jaar uit het leven van een zeer drukbezet barokmusicus: Ton Koopman. Hij heeft zijn eigen Amsterdam Baroque Orchestra & Choir, doet gastdirigentschappen (in de film zien we hem in Madrid), geeft les en orgelconcerten en maakt CD-opnamen. Toch ervaart hij zijn volle agenda niet als een last.   Uit de pers: "de regisseur treft Koopmans muzikale bevlogenheid - vooral bij Bach - goed" - NRC-Handelsblad *** "een mooi inkijkje in het leven van een bevlogen en inspirerende kunstenaar" - De Telegraaf ***½

Weinig mensen zullen zo'n volle agenda hebben als barokmusicus Ton Koopman. Met zijn eigen Amsterdam Baroque Orchestra & Choir geeft hij concerten in binnen- en buitenland, hij doet gastdirigentschappen over de hele wereld, speelt solo op klavecimbel en orgel, geeft les aan het Conservatorium van Den Haag en is hoogleraar aan de Universiteit van Leiden. Daarnaast vindt hij nog tijd voor CD-registraties.

Filmer Paul Hegeman volgde de maestro vier seizoenen lang bij al zijn activiteiten in binnen- en buitenland (o.a. in Frankrijk en Madrid, waar we ook gambist Jordi Savall zien optreden.). De uitspraak van Koopman dat hij graag honderd wil worden, zal niemand verbazen die ziet hoeveel plannen hij heeft. Weinig Nederlanders realiseren zich hoe beroemd Koopman is in het buitenland, waar zijn naam bijna net zo groot is als Bernard Haitink. Bij al zijn bezigheden is zijn vrouw, Tini Mathot, een grote steun voor Koopman, niet alles privé, maar ook beroepsmatig. Ook zij speelt klavecimbel en ze treden soms samen op. Verder is zij de producer van zijn CD-opnamen (denk aan de serie met alle cantates van Bach, een project van tien jaar). De film laat zien hoe Koopman zijn volle agenda niet als een last ervaart, maar geniet van zijn werk. En hij blijft leergierig: waar hij ook is, hij gaat altijd op zoek naar een goede boekhandel.

Met trots kondigen wij aan dat Ton Koopman persoonlijk acte de présence zal geven bij de eerste voorstelling van deze film, op donderdagavond 11 oktober. Ook filmmaker Paul Hegeman zal aanwezig zijn. U kunt dan vragen stellen aan beide heren!

Modal Title

Any content could go in here.

×