De overweldigend mooie, winterse natuur van Noorwegen steelt de show in het nieuwste drama van regisseur Boudewijn Koole ('Kauwboy', 'Beyond Sleep'), waarin we Roos volgen tijdens haar jaarlijkse bezoek aan haar moeder.

Geen tijd om ons te bezoeken? 'Verdwijnen' is ook gewoon thuis te bekijken via onze online filmzaal PICL:★★★★★ ‘Een film die barst van de VITALITEIT.’ NEDERLANDS DAGBLAD

★★★★ ‘Vrijwel alles is PERFECT: het SUBTIELE ACTEERWERK, de STERKE SCORE, het PRACHTIGE CAMERAWERK, de MUZIKALE MONTAGE en het FRAAIE GELUIDSONTWERP.’ NRC HANDELSBLAD
★★★★ ‘UITMUNTEND. Boudewijn Koole toont zich een MEESTER in de SUBTILITEIT.’ DE VOLKSKRANT

Moeder Louise was ooit een wereldberoemde pianiste, maar heeft de concertpodia vaarwel gezegd en leidt nu, samen met haar jongste zoon, een rustig leven in de prachtige natuur van het Noorse Indre Troms. Ieder jaar komt haar dochter Roos langs, maar dit keer is dat bezoek wel heel anders. Roos heeft slecht nieuws en het verleden maakt het voor haar onmogelijk om dit te vertellen. Geholpen door haar halfbroertje en een oude liefde vinden de twee vrouwen toenadering en kan Roos haar volgende en onvermijdelijke stap zetten.

De hoofdrollen worden vertolkt door Rifka Lodeizen (‘Publieke Werken’, ‘Kan Door Huid Heen’), Elsie de Brauw (‘Cloaca’) en de Noorse Jakob Oftebro (‘Kon-Tiki’). Voor ‘Verdwijnen’ werkte regisseur Boudewijn Koole opnieuw samen met scenarist Jolein Laarman, waarmij hij eerder het veelvuldig geprezen en bekroonde ‘Kauwboy’ maakte.

 

Modal Title

Any content could go in here.

×