Zie door de ogen van vier jonge kinderen deze zeldzaam intieme documentaire over de veerkracht van de jongsten en het gegeven dat zij de werkelijkheid een stuk rooskleuriger zien dan volwassenen.

Bekijk deze film thuis op Picl, onze online filmzaal.

‘Catherine van Campen volgt in haar fraaie, schrijnende maar poëtische film vier kinderen die in deze geïmproviseerde stad van 80 duizend inwoners een leven moeten opbouwen, terwijl ze verlangen naar hun vroegere thuis of dromen van een toekomst elders.’ de Volkskrant

‘Bitterzoete poëtische documentaire’ VPRO Cinema

Midden in de woestijn is onder de verzengende zon een geheel nieuwe stad ontstaan. Een stad die voor tachtig procent uit kinderen bestaat. Vanuit het perspectief van vier kinderen uit verschillende sociale milieus zien en voelen we hoe het is om op te groeien in deze stad: het vluchtelingenkamp Zaatari. Een plek met weinig middelen of zicht op verbetering, maar met ruimte voor dromen. Zaatari is een vluchtelingenkamp in Jordanië, vlakbij de grens met Syrië, dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een stad met 80.000 inwoners. De dromerige Maryam vindt er afleiding in voetbaltrainingen en theaterrepetities, terwijl de jonge Hammoudi nauwelijks besef heeft van de dramatische situatie in zijn thuisstad in Syrië. Dat geldt niet voor de sombere Ferras, die moet werken voor de kost, of voor de opstandige Fatma. Hij sluit vriendschap met een haan. Verhalen over djinns – bovennatuurlijke wezens die goed of slecht kunnen zijn – lopen als een rode draad door de film. Regisseur Catherine van Campen portretteert met haar poëtische, observerende stijl niet alleen het dagelijks leven, maar vooral de ziel van de kinderen.

Modal Title

Any content could go in here.

×