Unieke documentaire over de autistische Owen. Op driejarige leeftijd stopt deze energieke babbelaar plots met praten. Autisme doet hem wegglijden in een donkere en afgesloten wereld. Er lijkt geen weg terug te zijn. De volgende vier jaar reageert Owen maar op één ding: Disney-films. 

'Life, Animated' in De Wereld Draait Door met Matthijs van Nieuwkerk; kijk hier het item terug.

Wanneer zijn vader op een dag de pop Iago pakt (de papegaai uit Aladdin) en in die rol tegen Owen begint te praten, antwoordt hij hem plots met een zinnetje uit de film. Een keerpunt voor Owen en zijn familie. Hij leert zich uit de drukken aan de hand van dialogen uit de tientallen Disney-films die hij uit het hoofd kent. De rest van de familie neemt op haar beurt de rollen over van andere Disney-figuurtjes. De tekenfilms maken een weg vrij die als voorgoed afgesloten werd beschouwd.

Owen en de wereld rondom hem leren elkaar begrijpen. Met zijn uitgebreide arsenaal aan verhalen en dialogen maakt hij zich klaar om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die het leven voor hem in petto heeft. Deze opmerkelijke geschiedenis wordt prachtig vormgegeven door de mix van scènes uit Disneyfilms en nagetekende gebeurtenissen uit het leven van Owen. De film stelt vragen over het hoe en waarom van zijn identificatie met tekenfilmfiguren, maar is bovenal een pleidooi voor liefde en begrip vanuit de omgeving. Een hartverwarmend verhaal en een terechte winnaar van Sundance en andere festival-awards. Genomineerd voor de Oscar Beste Documentaire.

★★★★ 'Een perfect gezond jongetje stopt plots met communiceren. Een goed begin voor een speelfilm, een nog beter - maar tragischer - begin voor een documentaire.' De Morgen

 

Modal Title

Any content could go in here.

×