De Botswaanse prins Seretse Khama veroorzaakt in de jaren ’40 van de vorige eeuw internationaal opschudding wanneer hij met een blanke Londense vrouw trouwt.

NB: De in onze programmakrant aangekondigde voorstelling van maandag 3 april 19.00 uur gaat wegens omstandigheden niet door. 

In 1947 ontmoet de prins van Botswana de Londense kantoorbediende Ruth Williams. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken. Zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen. Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken. Het geplande huwelijk stoot op veel verzet, niet alleen van hun families maar ook van de Britse en Zuid-Afrikaanse regeringen. Het idee van een interraciaal echtpaar dat het buurland regeert, is ondenkbaar. Diplomatieke druk of niet, Seretse en Ruth twijfelen nooit aan hun liefde voor elkaar. De strijd voor een leven samen veranderde hun land voor eeuwig en inspireerde de wereld.

‘A United Kingdom’ – met een geweldige rol van David Oyelowo (‘Selma’, ‘The Butler’) als prins - is gebaseerd op feiten. Van regisseuse Amma Assante vertoonden wij eerder het bekroonde ‘Belle’.

★★★★ 'Het mooiste is dat Asante van het politieke verhaal een verleidelijke crowdpleaser maakt. Rosemund Pike en David Oyelowo schitteren als twee sterke, interessante personages.' de Volkskrant

★★★ 1/2 'Race, Politics and Scandal Collide in Real-Life Love Story' Rolling Stone

 

Modal Title

Any content could go in here.

×