De nieuwste film van tweevoudig Gouden Palm-winnaar Michael Haneke (‘Amour’, ‘Das Weisse Band’) met in de hoofdrol Isabelle Huppert (‘Elle’) en Jean-Louis Trintignant (‘Amour’) is een relevant drama over Europese identiteit en de wijze waarop we via technologie verbinding zoeken, vermomd in een satanische soap.

De rijke doch ongelukkige en bovenal angstige familie Laurent woont in een groot landhuis in Calais alwaar de achtergrond van de Europese vluchtelingencrisis constant voelbaar is. Anne Laurent (Huppert) staat aan het hoofd van een groot bouwbedrijf, dat ze overneemt van haar dementerende vader Georges (Trintignant). Ze heeft haar handen vol aan de gevolgen van een recent ongeluk op de bouwplaats en met haar volledig losgeslagen zoon. Ondertussen weet haar broer zich ook geen raad met zijn kind. Hij neemt de zorg over van zijn zieke ex-vrouw voor hun twaafjarige bijdehante dochter Eve. Contact maken lijkt onmogelijk en gaat voor Eve beter met opa Georges, die eigenlijk liever uit het leven wil stappen. De generatiekloven en onderlinge spanningen zetten de verkrampte familiebanden op scherp.

★★★★★ ‘The Austrian director returns to many of his classic themes in a stark, unforgiving and gripping satire on bourgeois Europeans and the people who serve them’ The Guardian
★★★★½ IndieWire

Modal Title

Any content could go in here.

×