Na het succesvolle en prachtige ‘Gloria’ (2013) heeft de Chileense regisseur Sebastián Lelio wederom een liefdevol en levendig portret van een ijzersterke vrouw gemaakt. Marina is overdag serveerster en ’s avonds nachtclubzangeres. Ze is een transgender vrouw en daardoor is haar leven complex: ze heeft te maken met vooroordelen en afwijzing.

★★★★★ 'Daniela Vega is een betoverende actrice.' Het Parool 
★★★★★ 'Voortreffelijk.' de Volkskrant
★★★★ 'Dankzij het doorleefde spel van Daniela Vega word je deelgenoot van haar moedige strijd.’ Trouw

Gelukkig houdt Orlando, een twintig jaar oudere etextielfabrikant, wel van haar. Met hem – haar grote liefde – is ze gelukkig en samen bouwen ze aan een gezamenlijke toekomst. Maar als Orlando plotseling overlijdt is het leven zoals Marina dat kende voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de dokters als Orlando’s familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een onderzoek wordt gestart sluit de familie, die de relatie nooit heeft geaccepteerd, Marina volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt Orlando’s appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn.

Op het Filmfestival van Berlijn werd ‘Una Mujer Fantastica’ bekroond met de Zilveren Beer voor beste scenario en voor hoofdrolspeelster Daniele Vega betekent dit liefdevolle portret haar grote doorbraak. De Britse krant The Guardian gaf de film alvast vijf sterren en vergelijkt Lelio’s film met het beste werk van Pedro Almódovar.

VPRO Cinema (★★★★) 'Strijdbare, fantasievolle film' 
NRC (★★★★) 'Zowel edgy als feelgood' 
Het Parool (★★★★★) 'De ontnuchtering komt hard aan' 
De Filmkrant (★★★) 'Blijft gevangene van dramatische conventies'
De Morgen (★★★★) 'Lelio verbaast en verrast met complexe scènes'

Modal Title

Any content could go in here.

×