‘The Party’ is een zwarte komedie vol scherpe dialogen over een etentje van vrienden dat volledig escaleert. De nieuwe film van Sally Potter (‘Orlando’) spat van het scherm met briljante rollen van Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Patricia Clarkson, Cherry Jones, Cillian Murphy, Bruno Ganz en Emily Mortimer. Een zowel wrang als hilarisch portret van een groep vrienden die hun zekerheden in duigen zien vallen.

NRC (★★★★) 'Tussen al het gekissebis worden serieuze vragen gesteld' The Guardian (★★★★) 'Kort, scherpzinnig en grappig'

Janet heeft net een belangrijke functie gekregen in de Britse politiek. Dit is het kroonstuk van haar carrière en dat moet gevierd worden. Terwijl de vrienden arriveren krijgt het feestje een dramatische wending als Bill, de man van Janet, een schokkende mededeling doet. Het blijkt niet zijn enige geheim te zijn en de andere gasten worden meegesleurd in de opeenstapeling van onthullingen en confrontaties. Liefde, vriendschap en politieke idealen komen op losse schroeven te staan. Alle illusies die de vrienden over elkaar en zichzelf hebben gaan in rook op, samen met de canapés.

Regisseur Sally Potter (‘Orlando’, ‘Ginger & Rosa’) schreef ‘The Party’ tijdens de verkiezingen van 2015. De Labour Party durfde zich destijds niet uit te laten over de principes waar ze echt voor stond. Dit gebrek aan politieke moed zette Potter aan het denken. De uitdaging werd toen om een filmscenario te schrijven over omgaan met “chronische onoprechtheid”. ‘The Party’ werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Berlijn.

★★★★ de Volkskrant
‘Een scherpe, sociale satire’
‘Bijtende, intelligente dialogen worden met veel plezier uitgesproken door een topcast’
‘Patricia Clarkson schittert’

★★★★ NRC 
‘Bewijst hoe weinig er nodig is voor een scherpe komedie - een passende locatie, geweldige acteurs en een goed script’
‘Een aaneenschakeling van hilarische oneliners’

★★★★ De Filmkrant
‘Snerpend zwart-witte overspelsatire’

★★★★ Cinemagazine
‘Een klein pareltje: intelligent, grappig en vol venijn.’
‘Fantastische cast’

 

Modal Title

Any content could go in here.

×