'Loving Vincent' is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: het is de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. De grote publieksfavoriet van de vijfde editie van Filmfestival Hilversum!

Te zien in het kader van Kunstmaand Hilversum

★★★★★ 'Betoverend, uniek en meeslepend' Nederlands Dagblad 
 
★★★★ 'Onderhoudend, informatief, en erg mooi' VPRO Cinema 
★★★★ 'Veel meer dan alleen mooie plaatjes' NRC 
★★★★ 'Liefdevolle hommage' Het Parool
Publieksfavoriet Parool Filmfestival & Filmfestival Hilversum.

Deze film is ook thuis te bekijken via onze online filmzaal PICL:


Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan honderd kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.

'Loving Vincent' won al meerdere (internationale) prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival en de Publieksprijs Beste Film op het Parool Film Fest (Paff). Met Helen McCrory ('The Queen') en Saoirse Ronan ('Brooklyn').

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×