Over het leven van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin; de weg naar het succes als beeldhouwer en zijn relatie met zijn leerling, maîtresse en muze Camille Claudel. 

Deze film is ook thuis te bekijken via onze online filmzaal PICL:


Parijs 1880. Rodin werkt aan zijn Poorten van de Hel, waar ook De Kus en De Denker deel van uit zullen maken. Hij deelt zijn leven met Rose, maar leert dan de jonge Camille Claudel kennen. Zijn meest toegewijde leerlinge wordt zijn assistente en geliefde. De weerbarstige relatie belemmert én inspireert. Samen scheppen is niet zo makkelijk als samen liefhebben. 

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Auguste Rodin overleed. De grondlegger van de moderne beeldhouwkunst werd één van de grootste kunstenaars van de eeuw, maar tijdens zijn leven vocht hij voor erkenning. Een mooi moment dus voor een film over zijn veelbewogen jaren in de kunstwereld van Parijs. Rodin werd genomineerd voor de Officiële competitie van het filmfestival van Cannes. Hoofdrolspeler Vincent Lindon (winnaar Beste Acteur, Cannes 2016) zagen we eerder in La loi du marché.

★★★ "Een intense vertolking. De twijfel en bezetenheid van Rodin spatten van het doek." - Algemeen Dagblad

Modal Title

Any content could go in here.

×