Een prachtig portret van een even kwetsbare als sterke vrouw die een zowel mysterieuze als beangstigende en zenuwslopende confrontatie aangaat.

★★★★★ VPRO Cinema ★★★★★ NRC Handelsblad  ★★★★★ "Prachtig, intens en subtiel familiedrama." de Volkskrant

De 65-jarige weduwe Clara (een ijzersterke rol van Sonia Braga) woont al heel lang in een prachtig appartementengebouw, Aquarius genaamd, aan het strand van Recife. Hier heeft ze veel meegemaakt: ze woonde er met haar overleden man, ze voedde er haar kinderen op en ze heeft er borstkanker gekregen en overwonnen. Ze wil er nooit meer weg, nog elke ochtend gaat ze zwemmen in zee. Dan wordt ze benaderd door een vastgoedbedrijf dat grootse plannen heeft met de aantrekkelijke plek en ook haar appartement wil kopen. Alle buren hebben hun huis al verkocht. Clara slaat het bod af, maar het bedrijf schroomt niet allerlei vuile trucs te gebruiken om haar weg te krijgen.

Clara laat zich echter niet intimideren en heeft gezworen haar woning alleen in een kist te verlaten. Dit resulteert in een koude oorlog met het bedrijf. Ondertussen gaat het haar allemaal niet in de koude kleren zitten en de situatie beïnvloedt dagelijks haar goede humeur. Ook dwingt de zenuwslopende toestand haar om na te denken over haar geliefden, haar verleden en haar toekomst.

De Braziliaanse regisseur Kleber Mendonça Filho toont niet alleen misstanden in de Braziliaanse samenleving, maar schildert bovenal een prachtig portret van een even kwetsbare als sterke vrouw. Actrice Sonia Braga, een van de grootste actrices van Brazilië, speelt de sterren van de hemel als Clara. Sonia Braga (1950) was te zien in populaire Braziliaanse telenovelas en brak internationaal door met Hector Babenco’s ‘Kiss of The Spiderwoman’ (1984). Ze werkte met filmmakers als Robert Redford, Clint Eastwood en Nicoals Roeg, en speelde mee in Amerikaanse TV-series, waaronder ‘Sex and The City’.

Bekroond met 17 internationale awards, o.a. Juryprijs World Cinema Festival Amsterdam 2016

VPRO Cinema (★★★★★) 'Een uitdagende en zinderende film' 
de Volkskrant (★★★★) 'Prachtig en intens familiedrama'
NRC (★★★★★) 'Verbeeldt menselijkheid en vervreemding' 
The Guardian (★★★★) 'Braga speelt voortreffelijk'

Modal Title

Any content could go in here.

×