De langverwachte opvolger van ‘The Lobster’ van regisseur Yorgos Lanthimos. Een bloedstollende en provocerende thriller over een tiener die het leven van een briljante chirurg ontregelt. Wederom met een sterke hoofdrol voor Colin Farrell die onlangs nog bij ons te zien was in Sofia Coppola’s ‘The Beguiled’. 

★★★★★ de Volkskrant 'Duister, komisch, fascinerend'  â˜…★★★ Het Parool â˜…★★★★ NRC Handelsblad  â˜…★★★ VPRO Cinema 'Curieuze mix van absurdisme, arthouse en horror'
★★★★ The Guardian   'Intrigerend, schrikwekkend en vermakelijk'

Benieuwd naar de eerdere films van Yorgos Lanthimos? 'The Lobster', 'Dogtooth' en 'Alps')  zijn nu tijdelijk te zien in onze online filmzaal PICL:

Dr. Steven Murphy (Colin Farrell) is een gerenommeerd chirurg die met zijn volmaakte vrouw, oogarts Anna (Nicole Kidman) en hun twee voorbeeldige kinderen een perfect gezin vormt. Tot Martin (Barry Keoghan), een vaderloze tiener die Steven onder zijn vleugels heeft genomen, aan de poorten van hun idyllische bestaan komt rammelen. Ze praten veel, gaan uit vissen en komen bij elkaar over de vloer. Martin dringt steeds verder het gezin binnen. Als hij Steven confronteert met een gebeurtenis uit het verleden, wordt de duistere aard van zijn doel duidelijk.

‘The Killing of a Sacred Deer’ is, in tegenstelling tot eerder werk van Lanthimos, niet opgebouwd als een losse verzameling absurdistische momenten. De film kent juist de strakke opbouw van een wraakthriller – maar wel van een heel eigenaardige soort – met metafysische elementen. Een topcast maakt de film af. Farrell heeft aan Nicole Kidman als zijn vrouw een fantastische tegenspeler.

★★★★ ‘Colin Farrell and Nicole Kidman slay it in taboo horror’ The Guardian

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×