‘The Beguiled’ is een beklemmende thriller van regisseur en scenarioschrijver Sofia Coppola (‘Lost in Translation’, ‘Marie Antoinette’). Het verhaal speelt zich af in 1864 tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in een meisjesinternaat in het zuiden, waar het gedaan is met de rust als een gewonde soldaat (Colin Farrell) in het internaat intrekt.  

VPRO Cinema (★★★★) 'Sterk spel en mooi broeierig gefilmd' 
NRC (★★★★) 'Prachtig gefotografeerd met schilderachtige beelden' 
de Volkskrant (★★★★) 'De acteurs zijn fantastisch en de scènes zijn beeldschoon gefilmd' 
Empire Magazine (★★★★) 'Coppola blijft zich constant ontwikkelen'

De vrouwen die in het huis wonen leven afgeschermd van de buitenwereld – tot de dag waarop een gewonde soldaat wordt aangetroffen. Hij wordt binnengelaten en verpleegd. Er ontstaat een seksueel geladen sfeer en onderlinge rivaliteit tussen de vrouwen dreigt. Dan neemt het verhaal een onverwachte wending.

Het zwoele en zwart komische ‘The Beguiled’ is gebaseerd op het boek ‘A Painted Devil’ van Thomas Cullinan, dat in 1971 werd verfilmd door Don Siegel met onder andere Clint Eastwood en Geraldine Page in de hoofdrol. Coppola kiest duidelijk haar eigen invalshoek en vertelt het verhaal vanuit het vrouwelijk perspectief. Op het Filmfestival van Cannes werd ze bekroond met de prijs voor Beste Regie. 

Modal Title

Any content could go in here.

×