Acteerheld Gary Oldman vertolkt de onwrikbare Winston Churchill als weifelende wereldleider in ‘Darkest Hour’. Een aangrijpend historisch drama van regisseur Joe Wright (‘Pride and Prejudice’, ‘Atonement’) dat zich afspeelt tijdens de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog.

Gary Oldman won voor zijn hoofdrol in 'Darkest Hour' de Golden Globe én de Oscar voor beste acteur!

★★★★ De Volkskrant ★★★★ NRC ★★★★ Gooi & Eemlander 'Churchill wordt neergezet als driftige, ietwat wereldvreemde man die het hart echter duidelijk op de juiste plek heeft zitten. Ondanks het serieuze onderwerp heeft de film een bijna komische ondertoon.' Het Parool


Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden moet Winston Churchill (Gary Oldman) al een van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Terwijl de niet te stoppen Nazi-troepen West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Tegelijkertijd is ook nog zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.

‘Darkest Hour’ is een filmisch en theatraal portet van Churchill, met geweldige acteerprestaties van Gary Oldman, die wordt gezien als een grote kanshebber op de Oscar voor Beste Acteur.

“Verborgen achter valse kaken en een teruglopende haarlijn, speelt Gary Oldman als Winston Churchill een van zijn beste rollen uit zijn carrière”, aldus Variety. 

Modal Title

Any content could go in here.

×