Dinsdag 21 maart is de derde editie van Hilversum in Gesprek. Dan te gast: auteur Herman Koch, schrijver van het Boekenweekgeschenk 2017. Hij publiceerde onlangs de roman ‘De Greppel’. Hij wordt geïnterviewd door journaliste Cisca Dresselhuys.

Herman Koch (1953) is bekend als schrijver en televisiemaker (Jiskefet). In 2009 kwam ‘Het Diner’ uit, de roman waarmee hij wereldberoemd werd. De rechten van ‘Het Diner’  zijn aan bijna 50 landen verkocht en de roman stond wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. Wereldwijd werden er meer dan 2,5 miljoen exemplaren van verkocht. Op het Filmfestival van Berlijn is onlangs de Amerikaanse verfilming van ‘Het Diner’ in première gegaan met Richard Gere in een van de  hoofdrollen. Herman Koch is auteur van het Boekenweekgeschenk 2017, ‘Makkelijk leven’. Zijn meest recente roman is ‘De Greppel’, over een Amsterdamse burgemeester die de weg kwijtraakt. Eerder verschenen van hem o.a. ‘Zomerhuis met Zwembad’ en ‘Geachte Heer M.’, die beide lovend werden ontvangen. 

’Hilversum in Gesprek’ is een nieuw initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum, dat via een gesprek wil verbinden en de dialoog aangaan. ’Hilversum in Gesprek’ organiseert iedere maand een avond in het Filmtheater waarvoor bekende schrijvers en wetenschappers worden uitgenodigd om te komen praten over hun boek en de thema’s en maatschappelijke onderwerpen die daarin centraal staan. Aansluitend vertonen we een film die is gekozen door onze gast en qua thematiek en inhoud aansluit op het voorafgaande gesprek.

De keuzefilm van Herman Koch - die we aansluitend om 21.00 uur vertonen - is het veelbekroonde ‘Hell or High Water’. 

Programma
19.30 – 20.30 uur Gesprek met Herman Koch o.l.v. Cisca Dresselhuys (60 min)
20.30 – 21.00 uur pauze en mogelijkheid tot het laten signeren van boeken
21.00 uur Herman Kochs keuzefilm ‘Hell or High Water (102 min)

Kaarten Hilversum in Gesprek zijn € 7,50. Als u ook naar de film gaat, krijgt u twee euro korting op het filmkaartje en betaalt u voor gesprek + keuzefilm slechts € 14,-. Filmkaartjes zijn ook los te koop.

Op dinsdag 25 april zal Gloria Wekker, emeritus hoogleraar sociale en culturele antropologie, te gast zijn bij Hilversum in Gesprek.

Modal Title

Any content could go in here.

×