‘0,03’ seconde geeft een indringende inkijk in de wereld van de topsport, waarin talent, gedrevenheid en afzien alles betekenen, maar geen enkele garantie op succes bieden. De internationale concurrentie is gigantisch. De verschillen zijn miniem, de gevolgen enorm. Net wel betekent eeuwige roem, net niet een roemloze afgang. 

Een indringend kijkje in de wereld van topsport.’ – Metro (link)
★★★★ ‘0,03 seconde gaat over de obsessieve gedrevenheid van de topsport, en hoe dat toch niet per se volstaat.’ NRC (link)
★★★★ ‘Dat topsport geen relativering verdraagt, werd zelden zo fraai in een dialoogje gevat. Raes laat zien dat het drama in de topsport meer behelst dan alleen winst of verlies.’ de Volkskrant (link)
★★★★ ‘Visueel aantrekkelijke film ontstijgt de televisiedocumentaire en het doordachte sounddesign maakt de belevingswereld van de sporters bijna voelbaar.’ AD (link)
De Wereld Draait Door (link) & NOS Studio Sport (link)

Wat is het om alles te geven voor dat ene moment? Wat doet het met je als je slaagt? En wat als het niet lukt je ambities waar te maken? Regisseur Suzanne Raes volgt de topzwemmers Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Sharon van Rouwendaal, Sebastiaan Verschuren en Ferry Weertman vanaf de voorbereidingen op de Olympische Spelen 2016 tot en met die ene, beslissende race. Jarenlang trainen ze ieder op hun manier zes dagen per week, kilometers per dag met Rio als stip aan de horizon. Ze worden bijgestaan door zeer diverse coaches: een Spartaanse driller, een rekenmeester en een gedreven vriend. De afloop is bekend. Het keiharde trainen wordt op de Spelen niet beloond met successen in het zwembad. Zelfs voormalig Olympisch kampioene Ranomi behaalt geen medaille. Maar terwijl de verliezers hun wonden likken, zorgen Sharon en Ferry bij het strand van Copacabana op de valreep voor een adembenemende prestatie. Bij het openwaterzwemmen behalen zij beiden goud. Een overweldigende finale, waarin winnen en verliezen, vreugde en verdriet, vervulling en leegte dicht bij elkaar blijken te liggen.

Modal Title

Any content could go in here.

×