‘King Of The Belgians’ is een hilarische roadmovie en mockumentary waarin een ingedommelde Belgische koning tijdens zijn staatsbezoek aan Turkije te horen krijgt dat Wallonië onafhankelijk is geworden. 

★★★ 'Olijke pastiche' VPRO Cinema 
★★★★ 'Goed verzonnen komedie' de Volkskrant 
★★★★ 'Enorm geestig absurdisme' NRC 
★★★★★ 'Ode aan het Belgische surrealisme' De Morgen

Nicolas III is een eenzame ziel die al lang het gevoel heeft dat hij het verkeerde leven leidt. Hij vertrekt op staatsbezoek naar Istanbul waar een Britse cineast, Duncan Lloyd, in opdracht van het paleis een documentaire maakt om het imago van de koning op te poetsen. Tijdens het bezoek komt plots het bericht dat Wallonië zich onafhankelijk heeft verklaard. De koning moet onmiddellijk terug om zijn koninkrijk te redden!

Nog voor hij klaar is om te vertrekken, verstoort een krachtige zonnestorm alle telecommunicatie en vliegverkeer. De koning en zijn entourage zitten vast in Istanbul. Erger nog, de Turkse veiligheidsdiensten moeten niets weten van hun voorstel om dan maar over land terug te keren. Wat volgt is een undercover odyssee door de Balkan, een tocht vol onverwachte ontmoetingen, onvoorziene dilemma’s en onverhoopte momenten van vreugde.

Modal Title

Any content could go in here.

×