Aandoenlijk drama over levensbepalende jonge vriendschappen, te midden van een familievete die op ontploffen staat. Met een beeldschone hoofdrol voor de skyline van New York.

★★★★ 'De New Yorkse filmmaker Ira Sachs maakt al vijftien jaar ingetogen milde familiedrama’s. Zijn nieuwe film Little Men is jaloersmakend goed. De gebeurtenissen ontrollen zich langzaam en organisch, maar voor je het weet zit je toch middenin een plot vol dilemma’s.' NRC Handelsblad 

Wanneer de grootvader van de 13-jarige Jake komt te overlijden, verhuist het hele gezin terug naar het oude vaderlijk huis in Brooklyn. Daar raakt Jake bevriend met de charismatische Tony, wiens alleenstaande moeder Leonor de winkel beneden in het pand runt. Al snel vragen Jake’s ouders Brian en Kathy – een ploeterende acteur en een psychotherapeut – aan Leonor of ze voortaan wat meer huur wil betalen. Dit is echter voor haar financieel niet haalbaar. Het gevolg is een vervelende onenigheid die een wig drijft tussen de ouders van beide jongens.

Ondertussen wordt hun vriendschap steeds sterker - ze vinden elkaar in hun creatieve aspiraties - maar de families blijven uit elkaar gedreven vanwege het meningsverschil. De jongens besluiten om op een ongewone manier te reageren: met stilte.

★★★★ 'Kleinschalige prachtfilm' VPRO Cinema 
★★★★ 'Tedere, humane aanpak' De Filmkrant 
★★★★ 'Jaloersmakend goed' NRC
★★★★ 'Intiem juweeltje' The Guardian

 

 

Modal Title

Any content could go in here.

×