Amerikaanse romantische komedie en semi-autobiografisch verhaal over de relatie van komiek Kumail Nanjiani (tv-serie ‘Silicon Valley’) en diens echtgenote Emily. Kumail speelt zichzelf in de film, Emily wordt vertolkt door actrice Zoe Kazan. 

★★★★ 'De beste romantische komedie in jaren' aldus de NRC.  ★★★★ Het Parool ★★★★ VPRO Cinema ★★★★ Nederlands Dagblad ★★★★ 'Charmante acteurs, verfrissend authentiek' VPRO Cinema ★★★★ 'Ingenieus script' de Volkskrant

Kumail is in Chicago werkzaam als Uber-chauffeur en komiek. Tijdens een van zijn optredens leert hij de studente Emily kennen en al snel worden de twee verliefd op elkaar. De traditionele moslimfamilie van Kumail probeert hem echter via georkestreerde familie-etentjes te koppelen aan een geschikte Pakistaanse vrouw. Daardoor durft Kumail zijn Amerikaanse vriendin niet voor te stellen aan zijn ouders, tot grote ergernis van Emily. Kumail probeert zich staande te houden tussen de twee totaal verschillende werelden.

Wanneer Emily vervolgens getroffen wordt door een mysterieuze ziekte komt Kumail voor het eerst in contact met haar ouders, Beth en Terry, die hem in eerste instantie wantrouwen. Tijdens enkele intense en ongemakkelijke weken waarin hij Beth en Terry beter leert kennen, komt Kumail steeds meer tot het besef dat hij gevangen zit tussen zijn Amerikaanse identiteit en de toekomst die zijn Pakistaanse familie voor hem heeft uitgestippeld.

Hoofdrolspeler Nanjiani en diens daadwerkelijke echtgenote Emily V. Gordon schreven het script zelf, gebaseerd op hun eigen waargebeurde liefdesverhaal. Judd Apatow (‘Trainwreck’, de serie ‘Girls’) nam de productie op zich.

 

“Het kan, een hedendaagse en niet-sentimentele romantische komedie”  ★★★★ de Volkskrant
★★★★ "The Big Sick is original and charming, it’s likely to win over even the most sceptical of audiences." - The Independent
★★★★ "This date movie is charmingly free of irony and cynicism. Seriously funny romcom." - The Guardian

Modal Title

Any content could go in here.

×