Verbluffende en aandoenlijke documentaire over de honderdduizenden Turkse katten die zich vrij door de straten van Istanboel bewegen. Zelfs voor hondenliefhebbers onweerstaanbaar.

★★★★★ ‘Kedi maakt zelfs van hondenmensen kattenfans' - NRC Handelsblad

Geen tijd om ons te bezoeken? Must-see 'Kedi' is ook gewoon thuis te bekijken via onze online filmzaal PICL:Al duizenden jaren wandelen de katten van Istanboel in en uit de levens van de bewoners. Zo zijn ze een essentieel onderdeel geworden van de diverse gemeenschappen die de stad zo kleurrijk maken. De katten van de Turkse hoofdstad zijn niemands eigendom. Ze leven tussen twee werelden, zijn wild noch tam, en brengen vreugde en een doel bij die mensen die ze zelf uitkiezen om hen te adopteren. De eigenwijze spinners zijn spiegels voor de inwoners; ze laten hen op een unieke manier reflecteren op hun leven.

‘Kedi’ is het debuut van de Turkse Ceyda Torun, die daarmee na één korte film haar eerste langere film maakt. Zij volgde tussen de duizenden katten in Istanboel voornamelijk zeven specifieke aaibare beestjes.

★★★★1/2 ‘Voor poezenliefhebbers is er schattigheid te over in de Turkse documentaire Kedi.’ - 
de Filmkrant

★★★★ ‘Hartveroverende en vaak ook humoristische verhalen over karaktervolle katten en mensen die ze met een glimlach gadeslaan.’ - 
Trouw

★★★★ ‘De film Kedi bevat fantastische beelden van Istanboel vanuit kattenperspectief, maar gaat stiekem evenveel over de menselijke inwoners als over de katten.’ - 
Het Parool

★★★★ 'Fijne feelgoodfilm' - 
De Telegraaf

Modal Title

Any content could go in here.

×