Wervelend drama over de voor- en tegenspoed in het leven van een jonge vrouw in negentiende-eeuws Frankrijk. Naar de gelijknamige roman van Guy de Maupassant uit 1883. 

★★★★ de Volkskrant ★★★★ Het Parool ★★★★ Algemeen Dagblad ★★★★ TV Krant

Normandië, 1819. Jeanne Le Perthuis des Vauds, een overbeschermde jonge vrouw vol kinderdromen, heeft haar opleiding op de nonnenschool nog maar net achter zich gelaten wanneer ze met burggraaf Julien de Lamare trouwt. Al snel blijkt Julien een onaangename, harde en labiele vrek. De intelligente, fortuinlijke jonge vrouw lijkt alles in het leven mee te hebben. Op het eerste gezicht dan, want haar man doet het met haar dienstmeisje en dat is nog maar het begin van een hoop ellende. Jeanne klampt zich vast aan haar ouders en haar kind, maar langzamerhand raakt ze al haar bezittingen kwijt en gaan haar dromen in rook op.

In ‘Une Vie’ volgt regisseur Stéphane Brizé het hoofdpersonage van haar twintigste tot haar zevenenveertigste jaar. Alle highlights uit de roman passeren de revue. Tegenover iedere voorspoed staat tegenspoed en in slim geplaatste flashbacks zien we dat het glas het ene moment half leeg is en het andere moment half vol. Zo ervaren we de hoogte- en dieptepunten uit het leven van Jeanne, voor wie uit verrassende hoek uiteindelijk hulp en verlossing komen.

De pers:

★★★★ de Volkskrant:
"Een rijke karakterschets die alle lof verdient."

★★★★ Het Parool: 
"Schitterend ingetogen drama. Een subtiel juweel."

★★★★ Algemeen Dagblad: 
"De film oogt als een ontdekkingstocht in de ziel van een vrouw. 

★★★★ TV Krant:
"Meesleepend en ontroerend."

Trouw:
"Guy de Maupassants Jeanne wordt in fijne penseelstreken geschetst."

Cineville: 
"Een diepgravend drama, met een fantastische rol voor Judith Chemla."

Elegance:
"Prachtig vormgegeven. Judith Chemla overtuigt."

Cinemagazine.nl: 
"Een tijdloos en universeel verhaal."

Modal Title

Any content could go in here.

×