Wonderschone feel-good animatiefilm waarin Louise als een soort bejaarde Robinson Crusoe een winterseizoen doorbrengt op een strand in Bretagne. In haar lichte benadering van het leven, haar humor en onverschrokkenheid, is zij een personage om in je hart te sluiten en niet snel meer te vergeten. 

★★★★ TROUW ★★★★ NRC ★★★★ de Volkskrant ★★★★ Het Parool ★★★★ De Telegraaf

"With her humour, quiet determination and lack of fear of the future, Louise is a delight – a Robinson Crusoe in pearls and a panama hat." Screen Daily


Geen tijd om ons te bezoeken? 'Louise en Hiver'is ook gewoon thuis te zien in onze online filmzaal PICL:

 

Het zomerseizoen in een kleine Bretonse badplaats loopt ten einde. Elk jaar brengt Louise hier haar zomer door tussen de gezinnen en spelende kinderen. Zoals het een oude dame betaamt, moppert ze af en toe wat in zichzelf over de drukte op het strand. En dan… mist ze het laatste boemeltje van het seizoen en is ze ineens de enige overgebleven mens in het stadje. Met de gedachte dat een van haar kinderen haar wel zal missen en op zal halen, bouwt ze zich een hutje op het strand. En terwijl het winter wordt, krijgt de film steeds meer een zomers karakter. Louise blijkt opgegroeid in deze omgeving en het zijn vooral jeugdherinneringen waar ze aan terug denkt. Ze onderzoekt haar omgeving, verzamelt haar eten en lijkt zich nergens (meer) zorgen over te maken.

Haar nieuwe leven lijkt daarmee niet alleen een metafoor voor het einde, maar straalt ook een levensgevoel en –wijsheid uit om naar te verlangen. Een prachtige en wonderschoon getekende ode aan het leven, aan het ouder worden en aan de overgave.

De pers:

★★★★ de Volkskrant:
“Heel aanstekelijk. Na afloop zou je ook zelf naar je diepste herinneringen willen afdalen, in de stilte van een stad in winterslaap.”

★★★★ NRC:
“Louise en hiver is een zomerse meditatie, een metafoor voor tijd en – onvermijdelijk – ouderdom en dood.”

★★★★ TROUW:
“Zachtmoedige blik in een vrouw in de winter van haar leven.”

★★★★ Het Parool:
“Een volmaakte tegenhanger voor Pixar's Inside out. Op basis van fraaie aquarellen en de doorleefde stem van actrice Dominique Frot voert de maker ons door het haperende geheugen van een 75-jarige Française.”

★★★★ De Telegraaf:
“Dominique Frot…geeft slepend stem aan de mijmeringen van Louise. Gedachten waaruit een een wijsheid spreekt die - met enig geluk - komt met de jaren.”

★★★★ VPRO Cinema/VPRO Gids:
“Delicaat, scherpzinnig en een tikje ondeugend.”

Modal Title

Any content could go in here.

×