Sally Hawkins (‘Blue Jasmine’, ‘Happy-Go-Lucky’) en Ethan Hawke (‘Boyhood’) schitteren in dit ontroerende drama van regisseur Aisling Walsh. De film volgt het indrukwekkende levensverhaal van Maud Lewis en haar verrassende ontwikkeling tot bekende volksschilder.

Maud is een tengere vrouw met een sterke wil. Ondanks haar fysieke mankementen verlangt ze ernaar onafhankelijk te zijn, zich los te maken van haar bezorgde familie en te schilderen. Met dit doel neemt ze een baan als huishoudster bij visboer Everett Lewis. Hij is een stugge, afstandelijke man die gewend is aan alleen wonen in zijn afgelegen huisje in Nova Scotia. Toch lukt het Maud om zijn vertrouwen te winnen met haar optimisme en levenslust. Wat begint als een moeizame relatie groeit uiteindelijk uit tot een bijzonder huwelijk.

Speciaal voor deze film werd het huisje waar Maudie en Everett samen in woonden helemaal nagebouwd. Het echte huis is bewaard gebleven en wordt permanent tentoongesteld in de Art Gallery van Nova Scotia.

★★★★ “Ontroert en tovert tegelijk een grote glimlach tevoorschijn” Trouw

★★★★ “Het samenspel is ongelofelijk knap” De Filmkrant

★★★ “Sally Hawkins speelt volkomen overtuigend”  Het Parool

★★★ "Fascinerend" “Wonderlijk ontroerend” De Volkskrant

★★★ “Voortreffelijke vertolking van Hawkins”  AD

★★★ “Vertederend” “Sally Hawkins en Ethan Hawke geven alles wat ze hebben” De Telegraaf

Modal Title

Any content could go in here.

×