Eva staat altijd voor iedereen klaar, maar is ze zelf eigenlijk wel gelukkig? ‘Vele hemels boven de zevende’ - de poëtische verfilming van de geliefde debuutroman van de Vlaamse schrijfster Griet op de Beeck - is een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk.

 “Prachtfilm!” -Happinezz   ★★★★★ “Prachtig” -TROUW  ★★★★★ “Griet Op de Beeck weet de integerheid van haar roman perfect te vertalen naar het witte doek.” FILMVANDAAG.NL 

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid.

Van ‘Vele hemels boven de zevende’ zijn in Nederland sinds de verschijning in 2013 al meer dan 260.000 boeken verkocht. Voor de verfilming bewerkte Griet op de Beeck haar verhaal zelf tot een scenario. De muziek is van de Nederlandse muzikant Spinvis. Zijn tekst ‘Reis ver, drink wijn, lach hard, duik diep, kom terug’ was ook al prominent aanwezig in het boek. Onlangs verscheen Op de Beecks nieuwste roman ‘Het beste wat we hebben’, het eerste deel van een drieluik.

Modal Title

Any content could go in here.

×