Volg één van 's werelds grootste sporticonen Björn Borg en zijn grootste rivaal, de jonge en getalenteerde John McEnroe, en hun legendarische duel tijdens het Wimbledon-toernooi van 1980. De finale werd destijds omschreven als ‘When Ice met Fire’. Dit is het verhaal van twee legendes die de tenniswereld voor altijd hebben veranderd.

★★★★ 'Veel meer dan een sportfilm' NRC 

Met heerlijke hoofdrollen voor Shia LeBeouf (‘American Honey’) als McEnroe en Stellan Skarsgård (‘The Girl With The Dragon Tattoo’) als de coach van Borg.

Het is 1980 wanneer het tennisduel van het jaar in zicht is. De Zweed Björn Borg, nummer één op de wereldranglijst van het herentennis, gaat het duel aan met het nieuwe Amerikaanse talent John McEnroe. De ingetogen en vriendelijke Borg wordt door de tenniswereld op handen gedragen. De excentrieke McEnroe naast zijn geweldige sportprestaties vooral bekend om zijn temperament op de tennisbaan. Beide mannen trainen ijverig ter voorbereiding op de finale; voor geen van beiden is verliezen een optie. Hoewel ze meer met elkaar gemeen hebben dan men op het eerste gezicht zou verwachten, ontwikkelt de rivaliteit zich steeds verder en lopen de spanningen hoog op tot het langverwachte moment daar eindelijk is. Terwijl de hele wereld meekijkt naar de finale tussen deze twee grootheden, spelen Borg en McEnroe een wedstrijd waardoor de tenniswereld nooit meer hetzelfde zal zijn.

Regisseur Janus Metz maakte eerder de bekroonde documentaire ‘Armadillo’ en regisseerde o.a. een aflevering van de HBO serie ‘True Detective’. ‘Borg/ McEnroe’ had de eer onlangs het prestigieuze Filmfestival van Toronto te openen en beleefde haar Nederlandse première op het PAFF (Parool Film Festival). 

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×