Nieuw Nederlands drama van Paula van der Oest ('Tonio'), met een droomcast met onder anderen Monic Hendrickx, Johan Heldenbergh en Ariane Schluter. Een groep oude vrienden en ex-muzikanten en hun aanhang komt een weekend bij elkaar om hun goede vriend en held Kas te herdenken en zijn as te verstrooien. 

De charismatische Kas, zanger en voorman van de ruige garageband waar ze allemaal in speelden, is zeven maanden daarvoor overleden. Als oudste van de groep was Kas een inspirator, rolmodel en vertrouwensfiguur voor iedereen. Inmiddels zijn de vrienden rond de vijftig jaar en is het leven niet voor iedereen geworden wat ze ervan hadden verwacht.

Ondanks de tragische aanleiding belooft de reünie als vanouds gezellig, chaotisch en met drank overgoten te worden. Tot Lo met de 26-jarige Delphina verschijnt. De onbevangen Delphina legt met haar nieuwsgierigheid onbewust, maar pijnlijk iedereens onvolkomenheden bloot. De uitgelaten sfeer maakt plaats voor ruzies en diep begraven geheimen uit het verleden, waardoor de vriendschap hevig op de proef worden gesteld.

Regisseur Paula van der Oest (‘Lucia de B’, ‘The Domio Effect’, ‘Black Butterflies’, ‘Zus&Zo’) schreef het script voor ‘Kleine IJstijd’ samen met actrice Rifka Lodeizen (‘Tonio’). 

★★★★ ‘Een licht satirische dramedy, waarvan de spontaniteit en het spelplezier afspatten.’ Het Parool 

★★★★ ‘Tragikomisch, afwisselend luchtig en serieus, met acteurs die de gevatte dialogen naturel serveren. Een zachtmoedige, lieve film.’ De Volkskrant

★★★1/2 ‘Een heel herkenbaar en menselijk drama.’ Filmtotaal.nl

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×