In een appartement in hedendaags Syrië probeert de energieke Oum Yazan wanhopig om haar familie bijeen te houden, terwijl het buiten bommen regent. We zien hoe de familie aan tafel zit en iedereen zich verstaanbaar probeert te maken, boven het gebulder van het oorlogsgeweld uit. Er zijn weinig levensmiddelen of water, maar naar buiten gaan is levensgevaarlijk: overal liggen scherpschutters op de loer.  

Terwijl een weemoedige opa zich met zijn kleinkind vermaakt en de dochter in haar kamer met haar vriendje flirt, plannen de bovenburen, een jong stel met een baby, een vlucht naar Europa. Een claustrofobische, dwingende film van een Belgische regisseur over vierentwintig uur uit het leven van mensen die middenin een oorlogsgebied leven.

‘Insyriated’  won de Panorama Audience Award en het Label Europa Cinemas op de Berlinale.

Deze film is Nederlands ondertiteld.

Voorpremière: ‘Insyriated’ is vanaf 23 november te zien in de Nederlandse filmtheaters.

Te zien in het kader van Movies that Matter on Tour, een landelijk film-en-debat-programma in samenwerking met  Amnesty International. Iedere tweede dinsdag van de maand om 20.15 uur vertoont Filmtheater Hilversum een film waarin een mensenrechtenkwestie aan de orde komt.

De Hilversumse Amnesty-afdeling nodigt bij iedere film een deskundige uit die de film zal inleiden en naderhand vragen zal beantwoorden. Bij 'Insyriated' zijn Leontien Ruttenberg en haar collega Nienke Ilja aanwezig. Leontien is Algemeen Directeur van de War Trauma Foundation, en Nienke is behandelend arts. Deze stichting houdt zich bezig met het versterken van de geestelijke gezondheid en psychologische steun van mensen die het slachtoffer zijn van humanitaire crises en oorlogen. De stichting is er van overtuigd dat niet alleen fysieke gezondheid van belang is, maar dat ook het psychische en sociale aspect van groot belang zijn.

 

Geen tijd om ons te bezoeken? 'Insyriated' is ook gewoon thuis te bekijken via onze online filmzaal PICL:

Modal Title

Any content could go in here.

×