Waargebeurd oorlogsdrama over één van de gevaarlijkste personen van het naziregime en de dappere mannen en vrouwen van het verzet die vastbesloten waren hem ten onder te brengen.

1942. Het Derde Rijk is op zijn hoogtepunt. Een Tsjechische verzetsgroep in Londen beraamt het plan voor misschien wel de meest ambitieuze militaire operatie van WOII: Operatie Anthropoid. Twee jonge rekruten, Jozef Gabcik en Jan Kubis, worden naar Praag gestuurd. Ze hebben de taak om de wrede nazileider Reinhard Heydrich (Jason Clarke – ‘Zero Dark Thirty’), hoofd van de SS, de Gestapo en tevens uitvinder en uitvoerder van de Holocaust, te vermoorden.

Gebaseerd op de roman van Laurent Binet die internationale bekendheid verwierf met deze geprezen debuutroman, genaamd HHhH (acroniem voor 'Himmlers Hirn heißt Heydrich' / ‘Himmlers hersenen heten Heydrich’) uit 2010.

De moord op Heydrich was in 1943, slechts een jaar na de gebeurtenis, al onderwerp van de films van zowel Fritz Lang als Douglas Sirk. Een soortgelijke situatie speelt nu ook. De release van ‘HhhH - The Man With The Iron Heart’ werd namelijk iets uitgesteld omdat afgelopen jaar regisseur Sean Ellis uitkwam met ‘Anthropoid’ over hetzelfde thema.

Hoofdrollen in de Jimenez-versie zijn er voor Rosamund Pike (‘A United Kingdom’) en Mia Wasikowska (‘Jane Eyre’). Ook ‘onze’ Nederlandse Barry Atsma vertolkt een kleine rol; van de beruchte nazi Karl Hermann Frank.

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×