Het Nederlandse ‘Oude Liefde’ van regisseur Nicole van Kilsdonk (‘Ventoux’, ‘Zadelpijn’) is een gelaagd en toch toegankelijk drama. Een film voor een breed publiek, met een grote cast, vol humor en liefde over twee zestigers die na jaren weer wat voor elkaar beginnen te voelen.

★★★★1/2 "Sterk Nederlands drama met een aansprekende cast en rake dialogen." Filmtotaal.nl
"Oude Liefde weet oprecht emotioneel te raken." Het Parool

 

Fransje en Fer zien elkaar weer voor het eerst sinds vele jaren als hun 40-jarige zoon plotseling overlijdt. In de maanden die volgen zoeken ze troost bij elkaar en laait hun oude liefde weer op. Ze genieten van een onschuldige affaire die ze geheim proberen te houden voor hun familie. Dat blijkt echter ingewikkelder te zijn dan gedacht, net als het wegdrukken van onverwerkte problemen van vroeger. Voordat ze het weten raken ze, evenals hun families, verstrikt in de gevolgen van deze grote liefde.

‘Oude Liefde’ is een hedendaags liefdesverhaal waarin moderne relaties onder de loep worden genomen. Fransje en Fer zijn de hoofdpersonen, maar hun kinderen (en schoondochter en kleinkind) zijn zeer belangrijke personages in het verhaal. Zij blijken nog slechter om te kunnen gaan met de verwarring over de opbloeiende liefde van hun ouders dan de ouders zelf.

Daarnaast gaat de film over familieverhoudingen en de rolpatronen die daarin ontstaan. Wie vertolkt welke functie ten opzichte van de ouders en ten opzichte van elkaar? Tenslotte stelt de film impliciet de vraag die voor velen herkenbaar is: waren de genomen beslissingen de juiste? 

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×