‘God’s Own Country’ is een Brits drama over schapenboer Johnny Saxby (Josh O'Connor, ‘Florence Foster Jenkins’), wiens leven op zijn kop staat na de komst van een Roemeense migrant. Het Britse antwoord op ‘Brokeback Mountain’.

De emotioneel gesloten Johnny is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de schapenboerderij. Omdat zijn vader door een beroerte gedeeltelijk verlamd is geraakt en zijn oma te oud is om te werken, moet Johnny de boerderijin stand houden. Tijdens het lammerseizoen zijn echter extra handjes nodig, dus vader en oma schakelen de hulp in van de Roemeense Gheorghe. Zijn komst zorgt er onverwacht voor dat Johnny geconfronteerd wordt met zijn gevoelens, want hij voelt zich voor het eerst in zijn leven geliefd.

Deze debuutfilm van Francis Lee was de winnaar van de Männer Jury Award tijdens het Berlin International Film Festival in 2017.

★★★★ "Een droomdebuut. Alles klopt." - Trouw
★★★★ "God's Own Country is een prachtig, realistisch liefdesverhaal, ruw en bars als het Noord-Engelse landschap. Uitstekende acteurs." - De Volkskrant
★★★★ "Een prachtige debuutfilm." - NRC
★★★★1/2 "Een mokerslag van een film. Alles in God’s Own Country druipt van authenticiteit." De Telegraaf
★★★★★ "Het uitstekende en zeer originele scenario, geweldige camerawerk met die prachtige Engelse landschappen, en de uiterst sfeervolle originele muziek dragen ertoe bij dat de toeschouwer de bioscoop als een gelukkig mens verlaat."
Filmvandaag.nl
"Een ode aan Yorkshire. De film is even stuurs, hoekig, intiem en onherbergzaam als het landschap. Francis Lee toont een scherp oog voor zowel de schoonheid als de bruutheid van de natuur." Het Parool

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×